donderdag 31 mei 2012

Trouwfotografie: bruiloft Angela en Mike


Angela en Mike hadden al lang geleden gevraagd of ik hun bruiloft wilde fotograferen. Natuurlijk wilde ik dat! 
Goed, dat we dat hadden afgesproken, want 25 mei bleek een populaire dag om te trouwen. Alsof iedereen al wist dat dat een prachtige dag zou worden: heerlijk zonnig, maar niet zo bloedheet als de dagen ervoor. Perfect dus.
En zo verliep ook de bruiloft van Angela en Mike. 

Petrina ging als tweede fotograaf met me mee. Gezellig, maar ook handig: zo konden we af en toe opsplitsen.
We begonnen de dag bij Mike, die niet alleen zichzelf gereed maakte, maar ook hun zoon Mikey. Allebei een mooi, bruin, driedelig pak. Best warm dus, maar Mikey hield zich stoer en hield alles aan.
Daarna ging ik naar de bruid in Rotterdam. Angela werd door haar moeder opgemaakt en in haar jurk geholpen. Dochter Tess keek steeds even om het hoekje om te kijken of haar moeder er al net zo mooi uit zag als zijzelf. 
Niet veel later kwamen de heren aanrijden in een Rolls Royce. Op zoon Mikey maakte het nog de meeste indruk dat hij geen gordel om hoefde.

We reden naar het Van Cappellenhuis in Capelle aan de IJssel, een prachtig oud pand aan het water, tegenover het huis van Angela en Mike. De trouwzaal vulde zich al snel met familie en vrienden, maar ook met kleuters uit de klas van 'juf' Angela. De bruid werd 'weggegeven' door haar vader, een mooi moment.
Na een lied van de schoolkinderen, kon het serieuze werk beginnen. Mike nam het woord om Angela te bedanken voor wie ze is en voor de afgelopen 15 jaar samen. Heel speciaal! Zeker toen hij vertelde dat wij natuurlijk allemaal konden zien hoe mooi zijn bruid was, maar dat hij graag wilde vertellen dat ze van binnen ook zo prachtig is.
Een paar plaatsjes gestegen dus in mijn Bruidegommen Top 100 ;-).

Natuurlijk werd het jawoord uitgesproken en uitgebreid gefeliciteerd. Dat laatste kon in de mooie tuin van het Van Cappellenhuis .
Vervolgens maakten we foto's in het Kralingse Bos. 
Na een heerlijke lunch met de gezellige familie, reed het gezelschap zonder ons door naar Gilze-Rijen voor het diner, het feest en de overnachting. 
Ondertussen genoten Petrina en ik op het terras na van een prachtige dag, een stralend, liefdevol bruidspaar, schattige kinderen en natuurlijk het zonnetje!
(Onthouden voor de volgende bruiloft: zonnebrandcrème meenemen!)

Angela en Mike, heel erg bedankt voor jullie vertrouwen en enthousiasme!


Wil je meer informatie over trouwfotografie? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl


donderdag 24 mei 2012

Profielfoto's: architectenbureau Han van Zwieten in Amersfoort


Binnenlopen bij een architectenbureau geeft mij een gevoel van nostalgie. Jaren geleden was ik ontwerper bij een architectenbureau. En dus herken ik meteen de sfeer, het gevoel van creativiteit en concrete dingen als bouwdocumentatie.

Ik vond het dan ook een cadeautje toen Architectenbureau van Zwieten mij vroeg om foto's te maken van de medewerkers voor hun nieuwe website. Ze zitten in een gebouw dat vroeger van de NS was, op het Wagenwerkplaatsterrein in Amersfoort. En daar zijn ze trots op. Ze hebben dan zelf ook bijgedragen aan het verbouwen van een gedeelte van de locatie. 
En daar mochten alle medewerkers zelf uitkiezen op welke plek ze gefotografeerd wilden worden. Natuurlijk ging het vooral om de personen, maar de achtergrond speelt altijd mee.

Hieronder vier bouwkundigen; op hun website kan je de overige medewerkers (en natuurlijk hun werk!) bewonderen.

Wil je je ook zakelijk laten fotograferen? Of is het tijd voor een nieuwe profielfoto? Neem contact met me op via www.mariekezwartscholten.nl


vrijdag 18 mei 2012

Baby, dreumes, peuter... Dit is Lex!

Lex is 
lief, eigenwijs, een toneelspeler, enthousiast, een kieskeurige eter, een knuffelbeer, ondeugend, charmant, vindingrijk, vrolijk, lekker zacht, grappig, grillig, flexibel, een langslaper, fan van buitenspelen, een billenschuiver, relaxed, dol op chocola, aardbeien en mandarijnen, een danser, rustig, een onderzoeker, hypermobiel, onze jongste zoon, een schatje, sociaal, een komiek, muzikaal en nu een peuter, want sinds gisteren is Lex... 
2 jaar!


vrijdag 11 mei 2012

Fotomodellen die niet kunnen praten. Of toch?


Als je hele kleine kinderen hebt, kan het lastig zijn dat ze niet precies kunnen vertellen wat ze bedoelen.
Dat merk ik tijdens fotosessies met kinderen: als ze bijvoorbeeld huilen, vinden ze het dan spannend, willen ze anders zitten, willen ze eten?

Maar natuurlijk ken ik die 'communicatiestoornisjes' vooral als moeder. Met name toen onze kinderen heel erg klein waren en huilden: waren ze moe, moesten ze eten of juist niet, hadden ze pijn?
Gelukkig zijn ze nu een stukje groter.

Maar de één pikt het praten sneller op dan de ander. En precies in de periode dat onze jongste zoon duidelijk meer wilde zeggen dan hij kon, ontmoette ik Brechje van Baby- en Kindergebaar. Zij leert ouders en mensen die met kinderen werken babygebaren met als slogan: communiceren met je kind, als praten nog niet lukt. Dat doet ze op een hele leuke, spontane manier.

Al snel werden de gebaren overgenomen bij ons thuis. Mads kon al erg goed praten, maar nu ook met zijn handen. En Lex kon tot dat moment alleen "mama" en "aap" zeggen. Maar nu gebaart hij bijvoorbeeld de hele kinderboerderij bij elkaar. Leuk!

Voor Brechje heb ik twee banners gemaakt met foto's van gebarende kinderen. En waarom zou je moeilijk doen, als je allebei twee prachtige modelletjes in huis hebt? Modelletjes die, dankzij de gebaren, ook nog eens heel goed duidelijk kunnen maken wat ze wel en niet willen!

Dit zijn de banners (posters van 2 meter hoog) die Brechje gaat gebruiken op beurzen en tijdens haar workshops. Daaronder staan meer foto's uit dezelfde serie van Aafke, Mijntje, Lex en Mads.


Wil je meer informatie over mijn fotografie? Neem contact op via www.mariekezwartscholten.nl.